0%

Claiming Apollo – White Devil (Single)

Posted By: Alexandra On:


În lupta pe care o duce pentru a-și recupera nevinovăția, copila rătăcită își pierde inocența. În căderea ei neștiută din grație, pentru o clipă, îl înșfacă și pe el, mințindu-se că zboară pentru a-l prăbuși, astfel eliberându-se. Nu înțelege că el nu poate să pice, pentru că este deja jos, dar pentru a se răzbuna, va găsi o cale să o târască și pe ea acolo. Și apoi o va îngropa dincolo de întuneric, în liniște.

Parabolă noir: cam așa aș rezuma noul videoclip al proaspăt-înființatei formații bucureștene Claiming Apollo, realizat pentru primul single din cariera grupului, intitulat „White Devil”. Clipul beneficiază de o producție cinematografică și dincolo de a fi un suport pentru piesă, este un film scurt în adevăratul sens al noțiunii.

O fată care are probleme cu legea este trimisă incognito într-un cerc de infractori la prinderea cărora trebuie să contribuie prin puterea seducției, pentru a-și scăpa propria piele. Ceea ce urmează este o dramă interpretată cu talent incontestabil, capabilă să stârnească fiori pe șira spinării.

Cadrele se îmbină „organic” cu melodia, ale cărei sonorități explozive, din registrul rockului alternativ cu elemente indie, ne plimbă sufletele prin destinele zbuciumate ale protagoniștilor videoclipului. Versurile vorbesc despre binele și răul din noi și din ceilalți, dar și despre măștile pe care le afișează acestea pentru a ne salva, sau dimpotrivă, pentru a ne condamna. Întunericul, cameleon funciar, imită lumina și ne ispitește să îl confundăm cu ea, orbindu-ne și îndepărtându-ne de adevăr, lucru care poate fi fatal. Și le este câtorva personaje din videoclip.

Fără să mai dau spoilere, vă invit să lecturați comunicatul oficial de presă și să vizionați clipul, mai jos.

Comunicat de presă & video:

Trupa de rock alternativ Claiming Apollo își face astăzi debutul în online cu un videoclip neobișnuit. Realizat de regizorul Vlad Aniței, clipul piesei White Devil este creat ca trailer al unui film care încă nu există. Comentariu lucid la filmele polițiste clasice românești, clipul redă atmosfera unui film noir, din care nu lipsesc scenele de bătaie, comisarul corupt și chiar scena cu ciorba în bucătăria tipică a apartamentului de bloc românesc.

Piesa
Piesa de la care a plecat ideea de policier noir, White Devil, spune povestea unei seducții în care prădătorul și prada ajung să trăiască într-o compatibilitate complice. Inspirată din viața personală a chitaristului Mircea Moroianu, White Devil este scrisă sub forma unei confesiuni. Pentru că „destăinuindu-te, faci primul pas spre schimbarea în bine”, spune Alex Nițu, vocalul trupei Claiming Apollo.

Clipul
Filmat și regizat de Vlad Aniței, clipul a fost produs cu ajutorul echipei Parcfilm și are în distribuție actori tineri titrați precum Iulia Mirică, Kat Grey și Eduard Burghelea. Abandonând clișeul videoclipului clasic, regizorul a ales ca membrii trupei să apară nu cântând, ci interpretând și ei alături de actori rolurile unei bande de delincvenți urmăriți de comisarul corupt.

Trupa
Deși este un nume nou in peisajul muzical românesc, trupa Claiming Apollo are rădăcini în trupe cu o bogată istorie, precum The Mono Jacks, Oliver, The Speakers sau Arashai.

Claiming Apollo sunt: Alex Nițu (voce, chitara), Mircea Moroianu (chitara), Iulian Ștefănescu (bass), Dorian Cazacu (tobe).

Urmăriți formația pe canalele oficiale de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/ClaimingApollo/
Instagram: https://www.instagram.com/ClaimingApollo/

Play Cover Track Title
Track Authors