0%

Diana Secu – Safe Word (single)

Posted By: Alexandra On:


Este lucru știut că scena rock autohtonă nu abundă în prezențe feminine. De aceea, când își face apariția o artistă talentată ca Diana Secu, e absolut necesar ca revelația să fie sărbătorită cu surle și trâmbițe.

Deși Diana nu este tocmai o novice – a cântat timp de trei ani cu Pixels – adevărata măsură a meșteșugului ei se dezvăluie odată cu cariera solo pe care și-a început-o recent, cu single-ul de debut intitulat obraznic „Cum Save Me”. Șase luni mai târziu, D.S. revine cu un follow-up la fel de ireverențios: melodia „Safe Word”, lansată în 22 octombrie 2020.

Eliberată de rolul secundar din Pixels, muziciana își găsește propriul glas și un stil original, cu influențe din zona alternative rock, condimentat cu niscaiva stoner. Dianei nu-i ședea deloc bine ca backing-vocalistă. Postura de frontwoman îi scoate în evidență timbrul unic și personalitatea puternică.

„Safe Word” nu este atât o poveste de dragoste – „Love and affection, girl, forget them all. I give you satisfaction” – cât un imn erotic întunecat, înălțat chimiei distructive dintre doi parteneri dependenți de drogul numit „atracție”. Lyric video-ul single-ului este un desen animat kinky despre fetișism și BDSM și are darul de a-l așeza pe ascultător în atmosfera creațiilor artistei.

De producția pieselor s-a ocupat Mircea Petrescu (Up To Eleven, RoadkillSoda, The Sonic Taste).

Salut cu mult entuziasm proiectul Dianei și voi fi cu ochii pe ea ca să nu ratez lansarea unui EP sau, de ce nu, a unui LP! Vă sfătuiesc să faceți la fel.

Diana Secu pe Facebook 

Featured Photo: Diana Secu

Play Cover Track Title
Track Authors