0%

FronT – Nu alegi (single)

Posted By: Alexandra On:


„Trăim în neștire”. Asta obișnuia să spună Mircea Eliade despre felul în care alegem să ne consumăm timpul limitat pe acest Pământ.

Există multe interpretări ale cuvintelor scriitorului, dar probabil cea mai ușor de priceput este aceea că nu ne dăm șansa să înțelegem ceea ce ni se întâmplă cu adevărat și, prin acest refuz, ratăm micile miracole care se petrec zilnic și care dau, de fapt, substanță vieții. Trăim, așadar, fără să știm de noi și de ceilalți, întruna, fără sens, până când nu mai trăim deloc.

O variațiune pe tema acestei viziuni este și noul single al formației clujene FronT, intitulat „Nu alegi”. Melodia a fost lansată în data de 3 august și este însoțită și de un videoclip expresiv, realizat la Moora Media Studio. Cântecul este o critică la adresa pripei cu care experimentăm viața și nu se sfiește să scoată la lumină o parte din temerile cele mai întunecate pe care le încercăm atunci când avem revelația naturii noastre finite.

Videoclipul preia temele din piesă și le materializează în crâmpeie din poveștile câtorva personaje emblematice: un tânăr confuz, captiv într-o luptă cu el însuși și cu identitățile care îl tulbură, un tată prea ocupat ca să acorde atenție fiicei lui și fetița, simbol al inocenței primare. Destinele lor se joacă simultan, dar în contratimp cu înțelepciunea care i-ar elibera de suferințele pe care și le provoacă singuri.
Cât despre sonorități, avem parte de același metal modern eclectic, cu belșug de „coreală”, produs bine de tot, solid și puternic. Sincer, altceva nici nu e necesar. Cred că scena underground are mai mare nevoie de consecvență decât de „experimentalism”. Îmi place mult și faptul că producția pe voce este mai „crisp” decât în unele creații precedente ale formației.

FronT iese la liman cu o melodie curajoasă, cu mesaj puternic, numai bună de ascultat în aceste vremuri tulburi în care lipsa de repere a societății românești se face simțită pretutindeni. „Nu alegi să trăiești cât de mult vrei” și, pentru că, la un moment dat, îți vei dori „să îi spui mâine lui ieri”, este bine să ții ochii deschiși și să nu lași frumusețea lucrurilor să treacă pe lângă tine, sugrumată de întunericul necazurilor de zi cu zi.

FronT pe Facebook

FronT pe Youtube

FronT pe DistroKid

Play Cover Track Title
Track Authors