0%

Onenightstand – Heartbreaker (single)

Posted By: Alexandra On:


În timp ce-și pune dresul-plasă, rupt pe alocuri de unghiile lungi, lăcuite într-un negru strălucitor, fata cu inima frântă se gândește că așa se termină o poveste de dragoste de care este sătulă până peste cap.

I-a ajuns și a decis să devină ea „the heartbreaker”, iar primul pas spre asta este o schimbare de atitudine. No more nice girl. Nu știe dacă e de la corsetul de piele strâmt și puțin prea îndrăzneț, sau de la cizmele exagerat de înalte, dar a cuprins-o un vertij periculos, însă deconcertant de plăcut.

Își aranjează tunsoarea scurtă într-o oglindă ciobită, aruncă în grabă câteva tușe de ruj strident pe pânza chipului ei inocent și iese din încăpere, în zgomotul ritmic al tocurilor nemilos de subțiri. Oricum nu contează. Filmarea va fi alb-negru. Doar inima ei sângerează roșu aprins pe sub ținuta neobrăzată. Străbate culoarul betonat încrezătoare, dar emoționată și, la un moment dat, dispare.

Când ne reîntâlnim cu ea, este pe o scenă improvizată și cântă de rupe pământul. Îi are alături pe băieții din trupă. Tuturor le-a furat sufletul acest „demon” numit „high voltage rock’n’roll”, care se lasă chemat doar de sonorități suficient de electrizante încât să-l trezească din somnul infernal. Împreună, se leapădă de inimi frânte, de tristeți închipuite și de alte meschinării cotidiene.

Muzica a învins orice dramă și este acolo pentru ea, pentru ei, pentru a-i salva. Și, de ce nu, ca o răzbunare.

Scenariul acesta mi-a rulat în cap după ce am urmărit noul videoclip al formației sibiene onenightstand, pentru single-ul „Heartbreaker”, unul dintr-o serie de cântece noi, promise de artiști.

Nu am mai văzut demult un clip care să surprindă atât de bine esența unei trupe. „Obrăznicia” rockului profesat de muzicieni, îndrăzneala chitarelor, expresivitatea timbrului vocal și compozițiile catchy sunt ilustrate cu maximă acuratețe în „Heartbreaker”.

Deși este „doar” un performance-video, fără vreun plot complicat, izbutește să materializeze tot ceea ce înseamnă onenightstand, în 3 minute și 30 de secunde, ceva ce eu numesc o reușită remarcabilă și o lecție și pentru alte grupuri: less is more, when your sonic balls are this big.

Cât despre melodie, este un imn rock and roll contagios, deșănțat, rapid și înțesat de riff-uri memorabile care, așa cum e de așteptat la onenightstand, ridică măiastra chitară la rangul de stăpână absolută a compoziției. Fără sample-uri, track-uri, clape sau alte artificii, „Heartbreaker” arată că rockul nu a murit și că poate să rămână curat și relevant, într-o epocă în care experimentalismul și genre-hoppingul îi cam răpesc din edge.

Mă bucur să văd că onenightstand a ajuns la maturitate și îi priește formula actuală, cu Diana Toader la voce. Abia aștept și următoarele single-uri noi. Până atunci, vă las cu „Heartbreaker”.

Onenightstand pe Facebook

Onenightstand pe Youtube

Single-ul este disponibil pe toate platformele de streaming.

Play Cover Track Title
Track Authors